Overige

Afhankelijk van de klachten worden tijdens de behandelingen diverse technieken gebruikt.  Therapieën zoals Moxa(foto), cupping (foto), Acupressuur, klei- en/of modderpakkingen, warme pakkingen en hotstone massage worden doeltreffend gebruikt wanneer dit nodig is om de resultaten van de behandelingen te ondersteunen te versterken.


Moxa therapie  is een van de pilaren van de  Chinese en Japanse geneeskunde. Moxa is een  kruid, het bijvoetkruid (artemisia vulgaris) en heeft verwarmende eigenschappen. Moxa wordt op verschillende manieren toegepast. Het kan als kleine piramiden op de huid geplaatst worden, een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden of een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt geplaatst om het lichaam te verwarmen. Moxa is dus een aanvulling op  acupunctuurbehandelingen om de punten te verwarmen.Cupping
is een ontzettend oude behandelwijze.Het is een traditioneel lichaamswerk  die zowel in de Westerse als Oosterse geneeskunde wordt gebruikt. De bedoeling is het "onzuiver" van het lichaam eruit te halen. Cupping stimuleert de bloedcirculatie en heft blokkades van Qi op. De sjamanen deden het met de horens van dieren. Tegenwoordig worden glazen bollen, maar ook glazen met verschillende pompsystemen gebruikt.

Kleurtherapie                                                                  
Zoals we al lang weten worden depressies met kleurtherapie behandeld.                                
Hoe werkt kleurentherapie?

Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. Van sommige kleuren word je vrolijk: oranje en rood werken bijvoorbeeld stimulerend en brengen je in beweging. Van blauw word je rustig en werkt heel goed tegen stress en bijvoorbeeld hoge bloeddruk.                                     
Kleurentherapie ofwel kleurenpunctuur is een vorm van lichttherapie, ontwikkeld door Peter Mandel. Tijdens de behandeling houdt een daartoe opgeleide therapeut een speciale lichtpen op (acupunctuur)punten en zones op de huid van de cliënt. Afhankelijk van de analyse en klacht wordt een specifieke kleur ingestraald. Kleurentherapie is een onderdeel van de esogetische kleurenpunctuur en combineert de kennis over de helende werking van licht en kleur met de leer van de levensenergie door meridianen en acupunctuurpunten uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Beide stromingen streven naar herstel van de harmonie tussen yin en yang.


 

© mariaedithiin.nl - 2016
Power by Solgraphics Diseño