Workshops

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Traditionele Chinese GeneeskundeHet hele jaar door worden de volgende workshops gegeven:

• Maak van je voeding je eigen medicijn

Alles in onze omgeving is aanwezig om ons te helpen om het evenwicht van ons lichaam te behouden of te herstellen. De kennis en de wijsheid hoe wij deze omgeving kunnen gebruiken is langzamerhand gaan vervagen en vergeten.

In deze workshop help ik jullie deze herinneringen naar boven brengen, om er opnieuw gebruik van te kunnen maken.

• Introductie in de Traditionele Chinese Geneeskunde

De Chinese geneeskunde is niet een verzameling van technieken en formules. Het is altijd een holistisch begrip. Gedachten en filosofieën over realiteit en werkelijkheid, ideeën over wat kennis is en wat de natuur vertegenwoordigt, worden samen gebruikt met onderzoeken van het menselijke lichaam en zijn functies. Hieruit komen gedachten en strategieën om de Qi te beïnvloeden (stroming van energie in het lichaam). Hierbij spelen de basis concepten van de Chinese Filosofie, de Yin en Yang, een belangrijke rol.

Deze cursus bevat de basis van deze filosofie, maar ook praktische voorbeelden.

• Jin Shin Do® zie Jin Shin Do

• Massages

Het ontspannende en therapeutische effect van een massage is diep verbonden met de behoefte van ons lichaam om de opgebouwde stress en spanning kwijt te raken.

In de loop der jaren heb ik specifieke vaardigheden ontwikkeld met betrekking tot massage. Aangezien ik goede commentaren over mijn manier van masseren krijg, geef ik deze kennis graag door.

• Mediteren

In der loop der jaren heb ik het voorrecht gehad om kennis te maken met verschillende soorten technieken om te mediteren. Ook heb ik mijn eigen technieken ontwikkeld.

Een van de belangrijkste doelen van mediteren is innerlijke rust en zoveel mogelijk harmonie in jezelf en met je omgeving te krijgen. Dit houdt in dat je de polariteiten (Yin en Yang) in balans houdt om blokkades in de stroming van de Qi te kunnen voorkomen.

Het doel van deze workshops is om u te helpen, om deze balans te kunnen bereiken en handhaven. Mijn methoden zijn niet conventioneel maar ze zijn een samenstelling van handelingen om dit doel te helpen bereiken.

• Qi Gong   zie Qi Gong

Om u aan te melden, kunt u het contactformulier invullen en naar ons verzenden.

   
   

 

© mariaedithiin.nl - 2016
Power by Solgraphics Diseño