TextoLogotipoMariaedith2021

Jin Shin Do®

Jezelf en de anderen beter begrijpen en leren kennen, aan het geheel denken en niet alleen aan delen, onvoorwaardelijke liefde kennen? Verdraagzaamheid voor wat er om je heen gebeurt en je daardoor beter voelen? Expressie geven, zowel aan je Yin als aan je Yang? Dit leerproces is grotendeels te danken aan Jin Shin Do® .

Zevenentwintig jaar geleden, na een massage van een Shiatsu-therapeut, toen hij op een heel speciale manier een paar punten in mijn lichaam “verbond”, voelde ik voor het eerst dat ik meer was dan alleen mijn fysieke lichaam. Dit was een openbaring voor mij. Ik vroeg: Waardoor gebeurde dit? Hij vertelde me: Dit wordt Jin Shin Do® genoemd. Onmiddellijk vroeg ik: Waar kan ik dat leren? Wel, op deze vraag bleef ik jaren, ja, vele jaren, het antwoord schuldig, want niemand kon mij vertellen waar ik dit kon leren. Jaren later lukte het mij eindelijk iemand te vinden die mij dit prachtige systeem kon leren. Dit spel gaf mij een immense vreugde! Ik kon eindelijk Jin Shin Do® studeren in Nederland, waar ik zo lang naar verlangd had. Daarna reisde ik naar Amerika om de Internationale Leraren Opleiding af te ronden en kon ik Jin Shin Do® onderwijzen aan iedereen die het maar wilde leren. Jin Shin Do® betekent “De Weg van de Mededogende Geest”. Jin Shin Do® Bodymind Acupressure® gebruikt zachte maar diepe vingerdruk op specifieke acu-punten en verbale Body Focusing technieken, om te helpen “bepantsering” of chronische spanning los te laten, de “Qi” of energie in balans te brengen, en de vitaliteit te verbeteren. Deze methode helpt stress- en trauma-gerelateerde problemen te verlichten. Een unieke synthese van een traditionele Japanse acupressuur techniek, klassieke Chinese acutheorie, Taoïstische filosofie, Qigong (ademhalings- en oefentechnieken), Reichiaanse segmentale theorie en principes van Ericksoniaanse psychotherapie, JSD® acupressuur is ontstaan door Iona Marsaa Teeguarden.

Fysieke en psychische spanningen veroorzaken blokkades in het lichaam die zich manifesteren als spanningspunten langs de meridianen. Door twee van deze punten op een specifieke manier met elkaar te verbinden, kan deze spanning tijdens de Jin Shin Do® sessies worden opgeheven. Hierbij maakt de therapeut ook gebruik van de verschillende combinaties die hij in Jin Shin Do® heeft geleerd. Hiermee stimuleert hij de ontwikkeling van de vitaliteit. Dit zorgt voor een diepe ontspanning en verhoogt de bewustzijnstrilling van zowel het lichaam als van de Geest.

De segmententheorie werd ontwikkeld door de geleerde, dr. Wilhelm Reich. Een soortgelijke theorie is te vinden in de oude Taoïstische beschrijvingen van ringen van energie die het lichaam omgeven (zie Chi Nei Tsang boeken, Mantak en Maneewan Chia). Reich zei dat de spierspanning, of “pantser”, een psychologisch omhulsel weerspiegelt. Meestal zijn mensen zich niet bewust van hun eigen “omhulsel”. Deze spierspanning ontstaat om ons te beschermen tegen de bewuste waardering van onze behoeften en gevoelens. Het kan soms schokkend zijn wanneer de schil zich opent. Voorbeelden van spierschillen zijn: oogproblemen (niet kunnen/willen zien ..), oorproblemen (niet kunnen/willen horen/luisteren ….) , obstipatie (niet kunnen loslaten … ), stotteren, heesheid (moeite met communiceren). Zoals ik al eerder opmerkte, zijn deze sloten meestal onbewust gevormd, waarschijnlijk omdat ze destijds nodig waren (b.v. bij zelfverdediging). Door de jaren heen voelen we deze blokkades niet meer, ze worden “deel van ons”. In de praktijk is gebleken dat wanneer mensen met deze problemen leren omgaan, deze spanningen verdwijnen. 

Jin Shin Do® kan een zeer goede manier zijn om dit te helpen bereiken; bovendien, met spierspanningen en blokkades kan de energie (Chi, Prana …) niet vrij bewegen. Jin Shin Do werkt hier op een holistische manier, d.w.z. in het lichaam en de geest. In de behandeling van Jin Shin Do®, werken beiden, beoefenaar en ontvanger, samen om deze blokkades te doorbreken en zo de Chi weer vrij te laten stromen. Het is net als bij het pellen van een ui, als je een laag verwijdert, zit er een andere laag onder; zo is er ook meer dan één laag spieren op een bepaalde plaats in ons lichaam. We kunnen ontspannen zijn op een bepaald niveau, en gespannen op een ander niveau. Je ervaart dit wanneer je getraind wordt in de leer van Jin Shin Do®. Het helpt je om naar binnen te gaan, anderen beter te leren kennen en je ook bewust te worden van blokkades. 

Door meditatie en Qi Qong kon ik dieper in contact komen met mijn innerlijke zelf, er ging een hele nieuwe wereld voor me open. Later tijdens mijn reizen naar China ontmoette ik mijn Qi Qong Meester, de heer Ku Ming. Ik ben enorm dankbaar voor alle mensen die ik op mijn pad ben tegengekomen en die mij geholpen hebben het pad terug naar mijn bron te vinden en te volgen.

Het is niet alleen de combinatie van Westerse en Oosterse technieken die JSD® onderscheidt, maar ook het feit dat JSD® geen massage is, maar dat de behandelde persoon gekleed mag blijven tijdens de behandeling. Met Qi Qong en andere technieken die hier onderwezen worden, leer je om in jezelf te gaan en daar te blijven. Om Jin Shin Do® te leren is het niet nodig om een speciale opleiding te hebben. Iedereen kan bijvoorbeeld de cursus Ontspanning van Nek en Schouders, Basis acupressuur voor jezelf of Gezichtsontspanning volgen. Er is ook een speciale cursus voor Logopedisten en Esthetici. Voor professionals die Oosterse of Westerse methoden gebruiken en ook voor hen die Chinese Traditionele Geneeskunde beoefenen, is de methode van Jin Shin Do® een zeer waardevolle aanvulling op hun kennis. Deze cursussen gegeven door Maria Edith zijn in Nederland geaccrediteerd door de NWP vereniging. 

Jin Shin Do® Acupressuur is niet bedoeld voor diagnose, behandeling of genezing van ziekte. Het is een ontspanningstherapie en een nuttige aanvulling op erkende, gekwalificeerde medische of psychologische zorg. Bij aanhoudende pijn of symptomen, zelfs als deze ogenschijnlijk minder belangrijk zijn, wordt de lezer sterk aangeraden een arts te raadplegen. Wanneer gebruikt in combinatie met standaard medische behandeling, kan de Jin Shin Do® Acupressuur techniek helpen bij het genezingsproces door het loslaten van spanning, het verminderen van stress en het aanmoedigen van een gevoel van verhoogd welzijn. “JSD® probeert lichaam, geest en ziel te ondersteunen en in balans te brengen.”

Jin Shin Do® is een evolutionaire discipline. Jin Shin Do® versterkt de vitale bronnen van beide mensen die betrokken zijn bij de beoefening, waardoor de beste expressie volgens hun potentieel mogelijk is. De timing en de manier van expressie variëren, maar Jin Shin Do® zorgt voor een betere kwaliteit van leven, ongeacht de leeftijd, conditie en het welzijn- of noodniveau van de betrokkenen. Jin Shin Do® is geen alternatieve therapie, noch een niet-conventionele geneeskunde, noch een therapeutische, sport- of esthetische massage. De voordelen van Jin Shin Do® op het gebied van symptomen en preventie zijn niet het resultaat van gerichte activiteiten of behandeling van ziekten, maar eerder van een natuurlijk evolutieproces dat samenhangt met een algemene verbetering van de vitaliteit.

Voor meer informatie Zie Contact.

Geregistreerd Jin Shin Do® Acupressurist Geautoriseerd Jin Shin Do® Leraar

Do®. www.jinshindo.org.

© mariaedithiin.nl – 2021

Vermogen door: solgraphicsserviciosdigitales.com

Maak verbinding

FREE WEBINAR

8 GOLDEN RULES OM HOW TO FEEL BETTER IN A EASY WAY

THIS FREE Webinar will be held on May 27 and repeated on May 28.

Newsletter

Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum.