TextoLogotipoMariaedith2021

Workshops

Praktijk voor natuurgeneeskunde en traditionele Chinese geneeskunde

In de loop van het jaar zijn de volgende evenementen georganiseerd:

• Maak van je voedsel je eigen medicijn

Alles, werkelijk alles wat wij zijn en wat ons omringt, is er om ons te helpen het evenwicht in ons wezen te bewaren.

Helaas zijn de kennis en wijsheid om deze gaven te gebruiken, door de eeuwen heen vervaagd, we zijn ze geleidelijk aan gaan negeren. Maar ze zijn er, sluimerend, wachtend om opnieuw ontdekt en gebruikt te worden voor ons welzijn.

Mijn missie voor deze workshops is om deze herinneringen, die zo aangenaam en waardevol zijn voor ons bestaan, weer in uw geheugen terug te brengen. Ja, want wat we gedaan hebben is ze vergeten, ze zijn er altijd geweest, wachtend om herkend te worden. 

• Inleiding tot de Traditionele Chinese Geneeskunde

Chinese Geneeskunde is nooit alleen een opsomming geweest van technieken of formules. Zij is altijd gekenmerkt geweest door in relatie te staan met het al grote, Hollistische. Gedachten en filosofieën over de werkelijkheid en de waarheid. Denkmodellen over wat de kennis van de natuur is en wat zij vertegenwoordigt, worden gebruikt samen met onderzoek van het menselijk lichaam en zijn werking.

Vanuit dit gezichtspunt worden gedachten en strategieën geformuleerd om de Qi (energie die door het hele lichaam stroomt en die wanneer deze niet in balans (gezond) is in deze filosofie betekent dat de Qi belemmerd is en niet vrij kan stromen) te beïnvloeden. De twee basisbegrippen van deze filosofie Yin en Yang spelen een belangrijke rol.  

Deze cursussen zijn een kennismaking met alle basisregels van deze filosofie, zijn interactief met praktijkvoorbeelden.

• Massage

Het ontspannende en therapeutische effect van een massage hangt nauw samen met de behoefte om ons te ontdoen van de spanningen en de stress die we dagelijks oplopen.

Gedurende deze twintig jaar heb ik mij voortdurend bekwaamd in verschillende soorten massages, tot het punt dat ik mijn eigen manier van masseren heb ontwikkeld. Door het commentaar van velen en zeer dankbaar hiervoor, heb ik besloten om deze kennis aan u door te geven. 

Sta mij toe deze kennis ook aan u door te geven.

• Meditatie

Meditatie verwijst gewoonlijk naar het idee dat we moeten zitten, stil, zonder lawaai, met brandende kaarsen, en luisterend naar zachte muziek bijvoorbeeld. 

In deze nieuwe tijden worden we er steeds meer van bewust dat we mediteren op momenten waarop we niet noodzakelijk aan al deze eisen hoeven te voldoen. 

Gedurende lange jaren in deze landen, die ver en oorspronkelijk vreemd voor mij zijn, heb ik de gelukkige gelegenheid gehad om verschillende soorten meditatietechnieken te leren en te ontwikkelen.

Terwijl ik deze methoden leerde, begreep ik ook dat het belangrijkste voor de mens is om met alle middelen te trachten in harmonie te zijn met zijn omgeving, zijn polariteiten in evenwicht te brengen en daardoor zoveel mogelijk te voorkomen dat deze worden overschreden of een nadeel ondervinden (deze polariteiten worden in de Chinese filosofie Yin en Yang genoemd). Wanneer dit gebeurt, verliest het systeem zijn dynamiek en wordt energie (Qi) geblokkeerd op zijn reis door het lichaam. 

Mijn doel tijdens de workshops is om dienovereenkomstig te leren om de optimale balans van zijn te bereiken.  Mijn meditatiemethoden zijn eigenlijk geen conventioneel systeem, maar een reeks situaties die gecreëerd zijn om dit evenwicht in ons systeem te vinden. 

Tijdens het delen van deze kennis tijdens de workshops, heb ik gemerkt dat mensen deze nieuwe vormen van meditatie prettig vinden en iedere keer meer openstaan voor dit soort nieuwe ideeën.

• Qi Gong (zie Qi Gong)

Voor informatie Zie “Contact”

© mariaedithiin.nl – 2021

Vermogen door: solgraphicsserviciosdigitales.com

Maak verbinding

FREE WEBINAR

8 GOLDEN RULES OM HOW TO FEEL BETTER IN A EASY WAY

THIS FREE Webinar will be held on May 27 and repeated on May 28.

Newsletter

Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum.