TextoLogotipoMariaedith2021

Extra technieken

Afhankelijk van de situatie van elke persoon, worden in de loop van de behandeling verschillende technieken gebruikt.

Therapieën zoals Moxa (zie foto), Cupping, Acupressuur, Klei- of modderkompressen, warme kompressen en massages met warme stenen worden gebruikt wanneer dat nodig is om de voordelen van de behandeling te optimaliseren.

Moxa-Therapie is een van de pijlers van de Chinese en Japanse geneeskunde. Moxa is een kruid, het Bijvoetkruid (artemisia vulgaris) en heeft verwarmende eigenschappen. Moxa wordt op verschillende manieren toegepast. Het kan als kleine piramides op de huid worden gelegd, een sigaar moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald worden gehouden of een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen kan op het lichaam worden gezet. Moxa wordt zo toegevoegd aan acupunctuurpunten om behandelingen te verbeteren.

Cupping is een zeer oude behandelmethode. Het is een traditioneel lichaamswerk dat zowel in de Westerse als in de Oosterse geneeskunde wordt gebruikt. De bedoeling is om het “onzuivere” uit het lichaam te halen. Cupping stimuleert de bloedcirculatie en verwijdert blokkades van Qi. De sjamanen deden het met de hoorns van dieren. Tegenwoordig worden glazen en ook glazen met verschillende pompsystemen gebruikt.

Kleurentherapie

Vaak worden depressies behandeld met kleurentherapie met heel goede resultaten..
Wat doet kleurentherapie?
Elke kleur heeft een specifiek effect. Van sommige kleuren word je vrolijk: Oranje en rood bijvoorbeeld, werken stimulerend en brengen je in beweging. Van blauw word je rustig en dat werkt goed tegen stress en hoge bloeddruk.                     

Kleurentherapie of kleurenpunctuur is een vorm van lichttherapie, ontwikkeld door Peter Mandel. Tijdens de behandeling gebruikt een opgeleide therapeut een speciale lichtpen op (acupunctuur)punten en zones op de huid van de cliënt. Afhankelijk van de analyse en klacht wordt een specifieke kleur uitgestraald. Kleurentherapie is een onderdeel van een kleurenpunctuur en combineert de kennis over de helende werking van licht en kleur met de leer van de levensenergie via meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde. Beide stromingen streven ernaar de harmonie tussen Yin en Yang te herstellen.

© mariaedithiin.nl – 2021

Vermogen door: solgraphicsserviciosdigitales.com

Maak verbinding

FREE WEBINAR

8 GOLDEN RULES OM HOW TO FEEL BETTER IN A EASY WAY

THIS FREE Webinar will be held on May 27 and repeated on May 28.

Newsletter

Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum.