TextoLogotipoMariaedith2021

Ik ben HBO opgeleid als Natuurgeneeskundig  (6 jaar opleiding) en in TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde). Mijn stages heb ik gedaan in ziekenhuizen in China. Mijn kennis heb ik uitgebreid door het volgen van de opleiding Japanse Acupunctuur, de stages heb ik gedaan bij Japanse docenten in verschillende landen in Europa.  Ook heb ik de basisopleiding reguliere geneeskunde (Cipion) gevolgd. Daarnaast heb ik de speciale opleiding Mindfulness in Acupressuur gevolgd en ben ik hiervoor opgeleid tot docent in Los Angeles Ca. Ook verzorg en coördineer ik diverse Gezondheidsworkshops.

Het is mijn passie dat mensen meer kennis krijgen over de werking van hun eigen lichaam. Als je weet hoe je lichaam werkt, weet je ook sneller wanneer er iets niet goed gaat. Ik help mensen om te voorkomen dat het zover komt. Maar als het al zover is gekomen, dan help ik graag om de balans te herstellen. Je moet dan niet alleen denken aan lichamelijke problemen, maar ook aan de balans tussen Mentaal en Fysiek. 

Als er ietsgeestelijk niet in orde is, uit zich dat vaak in lichamelijke klachten. Als er lichamelijk iets niet in orde is, uit zich dat meestal in mentale
klachten.

Over mij

fotosobre-mi-cambio-dic

Bijvoorbeeld, als je fret, zul je vaak hoofdpijn krijgen. En als je gewrichtsproblemen/pijn hebt, zul je je vaak zorgen maken waardoor je gaat piekeren. Dan ben je uit balans. 

 Zowel in mijn workshops als in mijn praktijk en publicaties besteed ik veel aandacht aan het voorkomen van deze situaties. Daarbij maak ik gebruik van meerdere geneeskundige invalshoeken zoals o.a.: acupunctuur, moxa, cupping, voeding, beweging, klank, kleur en diverse andere technieken om een goede balans in het lichaam te herstellen en te behouden.

Bij het organiseren van mijn workshops maak ik gebruik van beide pijlers van de geneeskunde, dat wil zeggen de reguliere en de integratieve natuurgeneeskunde.

Als men behoefte heeft aan andere onderwerpen, kan ik daar op verzoek ook workshops over organiseren. Mijn werk is mijn passie.

Als vrijwilliger

Ik heb verschillende projecten ontwikkeld voor mijn buurt en omstreken.

Mijn vrijwilligerswerk

Maria Edith Pineda fleurt de grijze Wildemanbuurt op.

Ik ontwikkel, organiseer en implementeer projecten gericht op sociale cohesie, gezondheid en bestrijding van eenzaamheid in de Amsterdamse wijk Wildeman Osdorp.

Voorbeelden zijn de outdoor fitnesstoestellen, die nu veel gebruikt worden in de Sloterplas en in het Stadspark, de maandelijkse culturele bijeenkomsten (sinds 6 jaar), “Nederland Ontmoet een ander land” (zie facebook pagina Buurtvereniging Wildeman). Danslessen voor kinderen en sinds enkele maanden, de maandelijkse Stijldans en Latin-salsa dansmiddagen voor volwassenen in de Buren in Amsterdam Osdorp.

Een zeer speciaal project voor me is de prachtige tuin in de wijk waar ik woon. Daartoe adopteerde ik een stuk land en transformeerde het voormalige rattennest in een weelderige tuin, in samenwerking met de bewoners. Het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West heeft een subsidie voor dit project verstrekt. Bovendien zorgde ik, met de hulp van de gemeente voor een set plantenbakken om parkeerproblemen op de trottoirs te voorkomen.

Als voorzitster van de Amsterdamse Vrouwenstichting organiseerde ik een kinderkoor dat jarenlang voor veel gezelligheid zorgde in Osdorp. Daarvoor organiseerde, begeleidde en dirigeerde ik twaalf jaar lang een kinderkoor in de St. Nicolaaskerk in Amsterdam. Daarnaast organiseert ik kinderprogramma’s zoals de Burendag van Oranjefonds en naschool kinderprogramma’s in de Hoed.

Ik ben altijd betrokken bij het welzijn van de bewoners en mijn buurt. Ik heb meerdere veelzijdige projecten voor de buurt ontwikkeld, daar veel energie in gestoken en ben dat ook in deze tijden blijven doen.

In januari 2022 ontving ik van het Stadsdeel Nieuw-West de prijs   “De Boom van Verdienste, “Vrijwilliger van het jaar 2021” een onderscheiding voor mijn intensieve vrijwilligerswerk  van uiteenlopende projecten.

© mariaedithiin.nl – 2021

Vermogen door: solgraphicsserviciosdigitales.com

Maak verbinding

FREE WEBINAR

8 GOLDEN RULES OM HOW TO FEEL BETTER IN A EASY WAY

THIS FREE Webinar will be held on May 27 and repeated on May 28.

Newsletter

Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum.